Over Bijeenkomst boekenleesclub

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

22 jan
Deinze - Leesclub Davidsfonds Deinze

Bijeenkomst boekenleesclub

Bespreking van het boek 'Het huwelijksportret' van Maggie O’Farroll.

maandag 22 januari 2024 om 19:30 uur

'HET HUWELIJKSPORTRET' van Maggie O'Farrell

Het verhaal is gebaseerd op het leven van Lucrezia, de derde dochter van de groothertog van Florence. Lucrezia is anders dan de andere kinderen en ze blijkt geweldig te kunnen tekenen en schilderen. Plotseling komt Lucrezia al op heel jonge leeftijd in de spotlight te staan. Als haar oudere zus die is toegezegd aan Alfonso II d’Este, die op korte termijn hertog van Ferrarra zal worden, overlijdt, wordt Lucrezia “de uitverkorene”.

Een prachtige historische roman – heel knap om een schijnbaar nogal onbeduidend historisch feit – de hertogin van Ferrarra die slechts een jaar na haar huwelijk met de hertog overlijdt (bloedvergiftiging, werd er gezegd) – om te toveren tot zo’n geweldig spannend en meeslepend verhaal. Lucrezia heeft een gezicht en een stem gekregen, een levensverhaal wat er toe doet.

Echt een dikke aanrader deze roman! Gewaardeerd met ∗∗∗∗(uitstekend).

LOKATIE boekenleesclub: 
Kerrebroek 1 te 9850 Nevele

Prijzen

Heb je interesse in onze boekenleesclub, stuur dan een bericht naar coussement.els@skynet.be.

Labels: TaalLiteratuur1 sessieNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2ActiviteitBijeenkomstCultuurregio Gent